La Balsa Restaurant

Main image

El restaurant

La Balsa és un dels restaurants més emblemàtics de Barcelona.

La peculiar arquitectura, tranquil·la localització i cuina natural, fan que La Balsa sigui un restaurant únic.

Història i arquitectura

La Balsa va obrir les seves portes al 1979 de la mà de Memé i Antonio López de Lamadrid -gerent i propietari de Tusquets Editors-, amb el suport de la família Güell.

labalsa-fundacion

Li van encarregar el projecte a Óscar Tusquets i Lluís Clotet, que varen decidir conservar els murs de pedra de la bassa original de regadiu i crear una estructura de fusta, per crear un restaurant amb estil propi. La genialitat de les seves terrasses i les grans finestres li van atorgar el Premi FAD d’arquitectura al 1979.

La paret de pedra de La Balsa fou un estancament al segle XIX. Aquest mur va donar origen a la creació de l’edifici. La base de pedra es va transformar amb professionalitat en un espectacular edifici que rep la llum del sol gràcies a unes gegants finestres al sostre de l’estructura. Tot construït sota els pilars de l’estil Rocalla-Julol-Kitsch.

Existeixen dues terrasses a La Balsa. La d’estiu mira al nord i està coberta d’arbres i vegetació. I la d’hivern incorpora panells que paren el vent i parasols.

L’entrada secreta, la natural via d’accés, la bellesa del jardí, l’estructura en fusta, el portal d’entrada en forma de teranyina, fan de La Balsa d’un restaurant únic a Barcelona.

map_restaurant

Reservar taula

Contractar esdeveniment

× RESERVAR